HIT Helsinki: Bertrandin kohtaus

“Sinä iltapäivänä Bertrand huomaa yhtäkkiä olevansa pitkällään kotinsa lattialla kykenemättä mitenkään nousemaan ylös. Tuntematon voima pitää hänet maassa makaamassa. Häntä ei kuitenkaan satu mihinkään, olo ei ole kuumeinen eikä erityisen väsynyt, eikä hän siis keksi mitään selitystä tälle oudolle tapahtumalle.”

“Bertrandin kohtaus” on absurdi näyttämöteos toimettomuudesta ja hiljaisesta kapinasta normeja vastaan. Bertrand makaa asuntonsa lattialla ja leikkelee konfetteja. Eräänä päivänä hän huomaa muuttuneensa toimettomaksi mieheksi. Bertrandin toimettomuus herättää läheisten ja lopulta myös tutkijoiden kiinnostuksen ja toimettomasta miehestä kasvaa nopeasti maailmanlaajuinen ilmiö. Mutta muuttaako Bertrandin esimerkki tapaamme elää?

Fyysinen teatteriesitys on ranskalaisen Émilie Leconten kirjoittaman ja Sanna Kangasluoman kääntämän näytelmätekstin kantaesitys Suomessa. Näytelmä on esitetty lukudraamana R.E.A.D. #6 -festivaalilla vuonna 2019. Nukketeatteria, fyysistä teatteria ja puheteatteria yhdistävä esitys luo unenomaisen maailman, jossa katsoja voi seurata Bertrandin ja hänen lähipiirinsä elämää intiimisti lähietäisyydeltä. “Bertrandin kohtaus” pyrkii pysäyttämään hetkeksi kapitalistisen yhteiskunnan rattaat antaen katsojalle mahdollisuuden tarkastella maailmaa sivullisen näkökulmasta.

Työryhmä:

Käsikirjoitus: Émilie Leconte
Ohjaus: Meimi Taipale
Nukenrakentaja ja nukettamisen ohjaaja: Maria-Elina Koivula
Pukusuunnittelu: Suvi Matinaro
Äänisuunnittelu ja musiikit: Annimaria Fabritius
Valo- ja lavastussuunnittelu: Fabian Nyberg
Teknikko: Ava Heinonen
Kääntäjä: Sanna Kangasluoma
Graafinen suunnittelu: Sara Östman
Valokuvat: Miso Macura
Esiintyjät:
Emma Castrén
Aurora Manninen
Anna Korolainen Crevier
Elina Kivioja
Elena Rekola
Tuotanto: HIT Helsinki

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this